woensdag 23 juli 2008

Chiang Mai: Jungle boogie!

Op 19 juli zijn we 's ochtends heel vroeg (wel om 08:30 :P) vertrokken met de bus van Sukothai naar Chiang Mai. Het was deze keer een lange zit, van ongeveer 5 uur..blehhh. We wilden eigenlijk ook 's avonds reizen of zoiets, maar dat kwam allemaal niet zo uit. In ieder geval, we hadden airco, dus op zich ging het wel. Eenmaal in Chiang Mai gingen we meteen naar het guesthouse dat we hadden uitgezocht in de Eenzame Planeet, maar die was vol (ook echt iedereen leest dat ding, ongelooflijk), dus liepen we het straatje ernaast maar in. We zijn beland bij (ja echt) Same Same Guesthouse (niet op naam uitgezocht :P We wilden eigenlijk naar Happy House ^__^ :P maar die was ook al vol). Enfin, later maar wat gedronken bij the Wall (yeahhh van Pink Floyd), die van een Utrechter (omg) bleek te zijn. (Wisten we door de vlaggen met FC Utrecht). Later hebben we onze jungle-tour geregeld (volgt zo meer over), treintickets proberen te regelen (moeilijk, moeilijk), zijn zeiknat geregend, en zijn een pizzaatje bij de Italiaan gaan eten (een echte!.......verschrikkelijk :P). Chiang Mai is verder eigenlijk niet eens zo boeiend, maar eerder nogal toeristisch, en vooral op backpackers gericht - zo hebben wij het idee. Die avond zijn we op tijd gaan slapen voor ..de jungle-tour!! We hadden nl een driedaagse jungle-tour geboekt, met o.a. bamboo rafting en een elephant ride. Sweeeeet. Minder sweet was die avond, toen om 01:00 een stel zatte Nederlanders voor onze kamer kwam brallen (aaaargh), en toen om 07:00 Thai gehaast en licht bozig op de deur kwamen kloppen. Wij maar snel aankleden en de gang op, en de Thai vielen ons aan, 'Chiang Rai? Chiang Rai?' jengelend. Ehh........wij gaan niet naar Chiang Rai -verkeerde kamer, sorry-. Aaargh! Het was duidelijk, wij gingen niet terugkomen naar Same Same Guesthouse. Later maar opgestaan en een goed ontbijtje gegeten (cruesli en fruit): the condemned man ate a hearty breakfast ;)

Jungle Tour, dag 1
We werden netjes op tijd (en dat in Thailand!) opgehaald bij ons guesthouse en maakten kennis met onze guide: July (het bleek dezelfde man als gisteren bij het bureautje, die toen verdacht rode ogen had..hmmm... en nu had hij ook nogal een kegel, dus dat beloofde wat :D). We gingen daarna nog een stel ophalen, en dat was het al! We hadden geluk, we gingen maar met zn vieren de tour doen (soms ga je wel met zn tienen of meer)(vier zieke Engelsen vielen af -malariapillen-). In ieder geval, het andere stel bleken twee Nederlanders te zijn, van onze (ok ok Valerie's) leeftijd: Pepijn en Fleur. (Zie hier een groepsfoto, die overigens pas op het laatst is gemaakt). We reden een heel eind de stad uit, naar een lokaal marktje om de laatste inkopen te doen. Daarna vertrokken we naar ons eerste punt van avontuur: bamboo-rafting! We zouden een beeeetje nat worden, dus we deden onze korte broeken aan (Valerie ontmoette de eerste wilde beast op de wc: een harige zwart-met-witte rups :D Sweeeet.)(Die we overigens nog veel vaker tegen zouden komen, en aaien! ^__^ Alles aaien :P). Meteen toen wij plaatsnamen op onze bamboo-raft (een vlotje dus), waren wij doorweekt tot op onze onderbroeken. Yaaaay. Lang leve de terughoudendheid in informatieverschaffing van de Thai. (Het is echt ongelooflijk, maar ok). :P In ieder geval. De tocht was echt nice, we zagen onze eerste deeltjes jungle, en een olifantje!! ^___^ Snoeeezig. Tijdens ons vlottochtje kwamen we in een afdaling/versnellinkje a' la rode glijbaan in golfslagbad Oss. (:P) Dus, het vlot zakte nog een mooie 30cm verder onder water, en de gids gilde vrolijk mee (opjutter :P). (Oh, ook nog een mooie ruitjeshagedis gezien). Nat maar happy happy stapten we een klein uurtje later weer aan wal. Sweet, eerste ontbering overleefd, hehe. \m/



Daarna zijn we in een kwartiertje naar een waterval gelopen, waar we konden lunchen en zwemmen. We hebben weer een hoop mooie in-het-water-foto's gemaakt, maar de camera is wel gebutst tegen een kei. Oeeeps. :P Hij heeft een redelijk krasje nou, maar doet het gelukkig nog prima. (Er waren weer Nederlanders btw, in een andere groep bij de waterval). Na het zwemmen, eten en een kort bui'tje zijn we weer aangelopen op een nogal steile berg, en we waren erg blij toen we boven waren (kuiten, knieen, niks werd gespaard. Maaaan. -Val) Op de berg nog een termietenberg gezien (een van de vele, bleek later) en een slangenhol (Th.: roo ngoo), en later veel mooie rijstvelden. We hebben bij de volgende stop wat met katapulten schieten geoefend, en zijn daarna in 1.5 uur doorgelopen naar het hill tribe-dorpje, waar we zouden gaan overnachten. Meteen een verkoelend biertje gepakt, en een armbandje gekocht van de stammensen (toeristisch, maar ok..). Oh en wat koekjes :P Daarna lekker relaxen...... 's Avonds echt lekker gegeten (wel wat zout): kaeng massaman (lett. 'moslimcurry'), groentes met oestersaus en nog wat andere groentes, met rijst. Lekkerrrr! Ananas en watermeloen na. Ideaal. :P Die avond moesten we mee naar een kampvuurtje, waar we een sing-a-song kregen met de stamkinderen. Mwehhhhhh, 15 liedjes luisteren, dan een aantal verplicht zingen, en dan geld geven. BLEH. (Val: ik heb het Wilhelmus ingezet (hehehe) en 'Zie ginds komt de stoomboot' gesuggereerd :P). Daarna gingen we wel met zn allen (er was ook een andere groep, weer die Nederlanders) lekker bier drinken, en wat gitaarmuziek maken en wat zingen (maar niet van die schrale sing-a-song-liedjes enzo).



Jungle Tour, dag 2
's Ochtends kregen we een lekker ontbijtje met fruit, toast en een gekookt eitje (mmm), en oploskoffie (koffie!). Sweet. Toen zijn we aangelopen, en een groep met Koreanen en een Franse familie opgepikt: helaas. Het was wel lekker met zn vieren. Maar ok. Samen zijn we het avontuur van de tweede dag aangegaan. We hebben toen lekker twee uurtjes gewandeld door de jungle (waarbij gewassen voor ons weggekapt werden -sweeet-, we over riviertjes heen moesten, we een groene slang zagen, langs buffels en rijstvelden moesten)(en weer een aantal rupsen zagen - Waarom is alles zo harig in de tropen? :P Spinnen, rupsen, planten... Vaag.), waarna we een lunch bij een soort minidorpje van een hill tribe gingen eten. Noedelssoep (a' la Xenos) met later nog wat rijst. Beetje laf, maar ok. Er was daar echt een huuuuge spin, die we jullie niet willen onthouden. Vervolgens hebben we nog een (te) kort uur gewandeld, naar onze tweede base: jungle camp by the waterfall. (Zie foto hieronder). Eerst natuurlijk even lekker gezwommen, weer een slangetje gezien (bruin, opgerold), wat vlinderslag gedaan en ons gestoten (Val dus :P). Die avond weer(!) lekker gegeten, met groene curry, groentes met knoflook (en sojasaus ofzo) en nog wat groentes met een rode, lichte, maar wel pittige saus. En rijst (kin khaao!). Daarna biertjestijd met Uno (we lieten onze gids maar winnen: we moesten nog een dag :P), en lekker slapen om half elf, bij de rustgevende en keiharde ruis van de waterval :P (was wel mooi en fijjn, eigenlijk). Ooooooh, en de cicades! Die maakten daar zoooo'n herrie. Maar ECHT heel hard. We vroegen eerst of er motorzagen in de buurt waren (serieus!).



Jungle Tour, dag 3
's Ochtends weer een lekker ontbijtje, met toast, jam, boter en scrambled eggs, en natuurlijk oploskoffie. Oh, en knoflooksoep met rijst..ookeee.. (wel lekker). Later langzaamaan weer vertrokken, voor de laatste uurtjes trekken door de Thaise jungle. Dat ging allemaal prima (Valerie ging een keertje onderuit wel), en we eindigden bij de Seven Eleven-jungle. :P (7-11 is de nachtwinkel hier, die eigenlijk 24 uur open is: ideaal!). Daar werden we opgepikt met een open truck, om naar the elephant camp te gaan. Daar hebben we een halfuurtje (eventjes iig) op een grote olifant gereden (mannetje), wat op zich nog best goed ging, alleen bij een steile helling bij de rivier was het toch wel een beeetje eng. (We gleden bijna uit onze zitplaats, onder het kleine vasthoudstangetje door. Erk. :s). Toen was onze jungletocht helaas voorbij, en reden we terug naar Chiang Mai. Hier hebben we onszelf getrakteerd op een redelijk goed hotel, met eigen douche en fijn(!) bed en niet-hurk-toilet. :P De douche op zich was eigenlijk al mooi. :P Dit is trouwens toevallig het hotel waar Valerie een foldertje van had gelezen (die in het andere guesthouse lag - vaag), en waar Pepijn en Fleur eerder zaten, dus we gingen gewoon met hen mee. Nu zijn we lekker aan het relaxen, want we zijn toch wel moe, en morgen moeten we weer de trein in naar Bangkok. Pfff. Dat reizen is toch wel een beetje vervelend eigenlijk, maar ja. Daarna gaan we op een of andere manier naar Lahan Sai, als het goed is (het dorpje van Wan dus). Maar dat horen jullie wel weer! Wij gaan nu lekker een hapje eten, en jullie horen weer van ons!



La-gon!


Val en MJ