donderdag 10 juli 2008

Valerie en zwemmen

Ik moet zo gaan eten en heb niet veel tijd om iets te posten, maar deze video wilde ik jullie niet ontnemen:

groetjes MJ (en Val hier naast me)

De eerste dagen: Pattaya

Zo, eindelijk hebben we een computer gevonden, en ons eerste (echte) dagje Pattaya zit er bijna op (nouja..).

De vlucht was goed verlopen. Ik heb wel gebeden in het vliegtuig - niet dat het vliegtuig niet zou neerstorten (Alexander: "Dadelijk stort het vliegtuig neer! Dadelijk storten we neer! Dat is leuk!" ..Broertjes, gotta love 'em), maar dat die verschrikkelijke Nederlandse familie voor mij niet ook in het vliegtuig van Dubai naar Bangkok zou zitten. (Ze schreeuwden, liepen de hele tijd rond, snackten constant en worst of all, een van die vrouwen zat me telkens aan te staren. Waarschijnlijk omdat ik aan het zuchten en het steunen was en de kinderen in het Italiaans aan het uitschelden :P).

In ieder geval, mijn gebed werd verhoord. In het vliegtuig van Dubai naar Bangkok zaten ze niet. ..Wel een asociale Indiase familie, die tot diep in de nacht hard bleven praten, en een kind/baby die niet huilde, maar af en toe oerkreten uitstootte (uitstiet?). Echt heeel freaky. Anyway. Verder was het natuurlijk wel een beetje jammer dat we in het midden van de nacht drie uur in Dubai moesten wachten, maar het was wel fijn om je benen even te strekken. (Oh, ook sweet, er zaten van die beeldschermpjes in de stoel voor je, die je op een camera onder of voor het vliegtuig kon zetten: kun je je eigen landing volgen! Niiice). (Oh en en ik heb Spellbound gekeken, en een nice Indiase film - inclusief zang en Engelse kreten). (Het eten was overigens ook goed te doen, geheel tegen verwachting in).

In Bangkok: omdat ons vliegtuig 22 minuten vertraagd was, en die van MJ 3 minuten te vroeg, vonden we elkaar praktisch meteen, hendig. We werden toen opgehaald door de zus van Wan, Nong, en haar kind, Ying, waarna we koers zetten voor Pattaya, in een oud maar redelijk stabiel busje. Onderweg ergens hebben we ontbeten (rond half twee), met soep met eend en noedels- leeeeeeekker (aroy-dii!).

Oh, we moeten zo gaan eten, dus dit moeten we nog vertellen:
- In Pattaya zitten we in een redelijk hotel (iig goede airco)
- Met een fijn zwembad (niet te koud of warm water, maar wel met een raar smaakje..niet dat je het verder moet drinken natuurlijk)
- We zijn wezen eten bij een nice seafood restaurant, en ik vond praktisch alles lekker (vis, tom yam kung (soep met garnaal, best heet overigens), groentes, rijst, zeevruchtensalade..). MJ had een steak :P Of eh, tenderloin. Maar goed..
- We zijn daarna uitgeweest (Willem, MJ en ik), naar wat barretjes met coverbandjes, en waar we konden poolen (MJ en ik verloren telkens van Willem, tot MJ genoeg biertjes op had, en het weer lukte :P). (We dronken natuurlijk Singha, lekker!)

- We werden vandaag pas om 12 uur wakker, waarna we gingen ontbijten met groene curry (Val) en pad thai met ei (MJ), hehehe. Net na je koffie.. Maar het was weer erg lekker.
- Daarna zijn we wat gaan shoppen, en daarna weer wat gaan zwemmen, waarbij we weer mooie fotootjes onderwater hebben gemaakt met MJ's sweeeete camera.
- En nu moeten we echt gaan eten! (We hebben voor twee minuten afgesproken :P).


Tot snel!
La-gon!


Val (en MJ hier naast me)

dinsdag 8 juli 2008

Rao Rak Thai: the Journey Unfolds

Haai,


Vandaag vertrekken we dan eindelijk naar Thailand!! ^__^
Ik (Val) vertrek om 15:15 vanaf Dusseldorf via Dubai naar Bangkok (ETA: 12:25), en MJ om 18:30 vanaf Dusseldorf via Frankfurt naar Bangkok (ETA: 12:55).

Vanuit Bangkok gaan we eerst twee daagjes naar Pattaya, om uit te jetlaggen (check het zwembad bij ons hotel, sweeet), en dan door naar Lahan Sai. Dat is het dorpje waar Wan vandaan komt, in het oosten van Thailand, provincie Buriram.
En daarna moeten we 't nog even zien.. (maar we hebben grootse plannen, hehe).


Verder wilden we (ik :P) nog even vermelden dat 'Rao Rak Thai' een soort van grappige verwijzing naar de politieke partij 'Thai Rak Thai' moest voorstellen :P (Ik zeg het toch maar even..) Rao betekent 'wij'... Het valt natuurlijk nog maar te bezien of we echt van de Thai gaan houden, maar Thailand zal wel bevallen :P

Goed, tijd om de laatste dingen te pakken! We spreken jullie snel,
La-gon!


/Val (en MJ, maar die moet eerst nog meer koffie drinken denk ik :P)


P.S. De temperatuur daar ligt rond de dertig graden...sweeeet.

zondag 6 juli 2008

Last Day in Utrecht

Haai all,


Eindelijk (ein-de-lijk) heb ik mijn termpaper en alle papers ingeleverd!! Yeahh! Nu moet ik alleen meteen na de vakantie nog een paper afmaken, en van de ander een 'second draft' inleveren, maar ok. :P Ik ga niet klagen.. Ik ben er nu even af! Vakantiiieeeee..!!

..Vandaag, zondag, was dus eindelijk de dag aangebroken om den tasch te gaan pakken, kamer op te ruimen (erks :/) en langzamerhand afscheid van mn lieftallige huisgenootjes te gaan nemen. Van Steven, mijn très creatieve huisgenootje, kreeg ik zowaar een anti-heimwee-cadeautje! Een stripboekje (zie ook zijn website) met een heimweezakje met heimweedingetjes.. Leuk! ^__^ (oh en en een Harry Merry-boekenlegger, ftw!)



Ik moet zeggen dat ik me nog niet helemaal besef dat ik naar Thailand ga.. Op zich is het ook lastig voor te stellen hoe het zal zijn, omdat ik er nooit ben geweest. :P Maar ik (we) kijk er natuurlijk wel erg naar uit..en nu is t nog maar twee daagjes, happy happy joy joy!

Goed, verder had ik geloof ik nog niet veel te melden, dus tot later, la-gon!

/Val


P.S. Ben van plan om vanavond weer wat aan mn Thais te doen, maar tis al weer een aantal weekjes geleden, dus ik vrees het ergste.. Awww, song sarn! (= medelijden)